Weird Movement and not homing

  • https://photos.app.goo.gl/O6yPf3sDeV1yhS0C2



    I tried to illustrate my problem in the videos above, two of them show the weird movement and the other shows me clicking on the home button repeatedly.



    Some Info:




    • Marlin 1.1.8 or 2.0.0 (same problem in both)

    • Robotdyn RAMPS 1.4

    • 0.9 angle stepper motors

    • DRV8825 drivers configured at 0.8V Vref

    • Anet A2 Plus stock for all the rest


    is that freshly assembled device?

    It might be helpful to know which are the result of a single movement command, and which is the response to successive home requests.

    It might be helpful to know which are the result of a single movement command, and which is the response to successive home requests. Some words about what is weird could help, so that an answerer needn't access the video (although the video is great information to attach to your question). From the video, it looks like movements on two axes are not coordinated -- only X or Y moves, but not both at the same time. I won't try to answer your question, but your observations will help bring the right answer. You are closest to the problem, and have eyes, ears, and fingers on the problem.

  • G-Pereira

    G-Pereira Correct answer

    4 years ago

    The problem was the logic of the endstops that were reversed


    You would be better to accept the other question rather than add such a short answer.

    This is not a matter of effort but instead it is a matter of what's right or wrong. The other post is really well written but it doesn't address the problem faced.

License under CC-BY-SA with attribution


Content dated before 7/24/2021 11:53 AM